image
Sursa foto: jurnal.md

Premierul, despre scumpirile operate de „Franzeluța”: „Am depus toate eforturile ca să asigurăm amânarea acestei decizii”

Premierul Natalia Gavrilița a venit cu o reacție referitor la scumpirile la pâine anunțate azi de cel mai mare combinat de panificație SA „Franzeluța”.

„ Am văzut că Franzeluța a anunțat scumpirea la o gamă largă de produse. Credeți-mă, am depus toate eforturile ca să asigurăm amânarea maximă a acestei decizii, care era cerută încă în noiembrie. Am reușit să ne asigurăm că prețul a rămas neschimbat în perioada sărbătorilor de iarnă, dar prețurile actuale au fost stabilite în 2015 și de atunci s-au schimbat multe lucruri. Întreprinderea activează în pierdere, de aceea a fost nevoită să scumpească mai multe produse. Pâinea socială va rămâne la același preț, iar volumul acesteia va crește cu peste 50% ca să aibă acces mai mulți cetățeni la ea”, a scris Natalia Gavrilița într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook.

În context, premierul a ținut să precizeze că de la învestire actualul Guvern, a depus mai multe eforturi pentru a crește veniturile populației, în special a păturilor vulnerabile. Au fost majorate pensiile și alocațiile sociale în medie cu 400 de lei. Pentru perioada rece a anului au fost introduse compensații la gaze naturale și căldură și a fost majorat ajutorul pentru perioada rece a anului. Astfel bugetul social în 2022 va depăși cifra de 40 de miliarde de lei, ceea ce este un record absolut.

Amintim că întreprinderea „Franzeluța” a anunțat azi scumpirea la toate produsele de panificație, cu excepția pâinii sociale, precizând că producerea acestui tip de pâine va crește cu 50%.

Noutăţile partenerilor

comentarii: