„Borșul ilegal” a ajuns motiv de Flashmob pe rețele: Să susținem acest bărbat amendat de la Ciocana. Mulțumim soției pentru plăcinte

Liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, aflat în arest la domiciliu lansează un flashmob cu genericul „fabricat acasă”, în susținerea bărbatului din capitală care a fost amendat cu peste 4000 de lei pentru că a improvizat în apartamentul în care locuia o secție de preparare a prânzurilor, pe care ulterior le livra. 

Foto: Captură de ecran

În imagine plăcinte de casă cu jumări și brînză de oi. Lansez un flashmob cu genericul „fabricat acasă” în susținerea domnului amendat de poliție la Ciocana pentru „borșul ilegal” preparat acasă, ca să poata supraviețui vieții grele din Republica Moldova. PS. Mulțumim soției pentru plăcinte”, a scris Costiuc.


Activitatea unui bărbat de 38 de ani din Capitală, a fost descoperită de polițiști. Potrivit oamenilor legii, acesta a improvizat în apartamentul în care locuia o secție de preparare a prânzurilor, pe care ulterior le livra solicitanților.

Cazul a stârnit reacții aprinse pe rețele. „Ce încălcare gravă”, „Parcă l-au prins cu droguri”, „Capul celei mai periculoase mafii a fost prins”, au comentat unii internauți.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a venit cu o reacție, după ce un bărbat din capitală a fost amendat cu 4500 de lei pentru că a improvizat în apartamentul în care locuia o secție de preparare a prânzurilor, pe care ulterior le livra solicitanților. Alaiba susține că „poliția trebuie să prindă hoți și bandiți, nu oameni care încearcă să-și hrănească familiile”.

La Curtea de Apel Chișinău s-a examinat recursul avocaților liderului partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privința acestuia. În rezultatul examinării recursului, magistrații au menținunt decizia primei instanțe. Astfel, Costiuc rămâne în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.


Pub