Slusari cere demisia lui Podarilov, după petrecerea de la Rîșcani: Am ascultat de la șeful IGP un бред, iar Revenco păstrează un calm olimpic. Своих не сдаём?

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, susține că șeful IGP, Iurie Podarilov, „merită demis pentru prestația acestuia din ultimele 4 zile”. „Toată societatea se revoltă de acest Podarilov. Doar doamna ministră Revenco păstrează calm olimpic”, spune Slusari.

Foto: UNIMEDIA

„Doamna Revenco, nu vă pare că prietenul dumneavostră Iurii Podarilov merită să fie demis pentru cel puțin prestația lui în ultimele 4 zile? În această perioadă dânsul a demonstrat un neprofesionalism cras și a discreditat enorm imaginea guvernării.

Sâmbătă seara domnul Podarilov a organizat o operațiune specială în clubul de noapte, plin cu procurori, judecători și angajații CNA. Dar nu știu de ce poliția și brigada Fulger în ultimul moment au fost opriți și nu au intrat în incinta localului. Luni noi am auzit de la șeful IGP un бред despre închiderea ușilor și sute de ostatici în club. Acest Podarilov ne ține de proști, dacă crede că noi nu înțelegem că cei din Fulger în 10 minute ar fi rezolvat problema, dacă ar fi avut ordin. De atunci societatea așa și nu are explicații răspicate pe acest caz. Nu a fost prezentată lista judecătorilor și demnitarilor publici, care au participat la acea тусовка. De ce s-a oprit poliția și Fulgerul și a cui i-a fost dat ordinul să nu intre în clădire? Nu cumva acest show în stilul lui Viorel Morari a fost un fel de operațiune de presiune asupra unor procurori și judecători în contextul „reformei justiției”?

Tot luni toată țara a auzit bâlbâiala șefului IGP referitor la extrădarea lui Costea „borsetka”.

„Întrebarea este mai puțin cunoscută. Depinde de care discuție, noi avem relație de serviciu, dumnealui se adresează cu unele rapoarte, cereri, în privința activităților. În dependență de solicitare parvine și răspun”.

Este citatul încheiat a lui Podarilov. No comment! Бессмысленный набор слов! Timofti vorbea mai clar.

Cireașa de pe tort a fost video de ieri a poliției despre „lupta” intransigentă cu un „criminal”, care face ilegal prânzuri la comandă și care a fost amendat cu 4500 lei. Pe fundalul impotenței organelor abilitate privind căutarea oligarhilor Plahotniuc, Șor, Platon, Botnari, Andronache etc, care au furat zeci de miliarde, a fost un contrast izbitor. Rețelele de socializare au explodat. Chiar și Dumitru Alaiba a simțit disconfort.

Toată societatea se revoltă de acest Podarilov. Doar doamna ministră Revenco păstrează calm olimpic. Своих не сдаём”, a declarat Slusari.

Șeful IGP, Iurie Podarilov, a confirmat petrecerea organizată într-un club de noaptea, unde mai multe persoane au fost ținute forțat în interior. Totuși, nu a putut confirma dacă printre petrecăreți au fost procurori, judecători sau ofițeri CNA. „Peste 100 de persoane au fost, pentru poliție toți sunt egali în fața legii”.

Președintele interimar al Platformei DA Dinu Plîngău a criticat răspunsul „abstract” al șefului IGP, Iurie Podarilov, pe comunicarea cu Interpol în cazul Botnari. „Persoanele responsabile operează cu termeni „parcă”, „nu știu cum”, așa abstract”, a spus Plîngău.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov, a venit cu precizări referitor la extrădarea lui Constantin Botnari. Întrebat dacă acesta este căutat pentru reținere și extrădare sau doar monitorizat de Interpol, Podarilov a declarat că „cel obținut, ultima dată când a fost verificata de IGP, această persoana se afla în căutare”.


Pub