Ruslan Popov nu scapă de controlul judiciar: Magistrații i-au prelungit măsura pentru încă 2 luni

Adjunctul suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea măsurii.

Foto: Captură video

„Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea termenului controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele lui Ruslan Popov”, a confirmat pentru UNIMEDIA, Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Popov a fost suspendat din funcția de procuror, la data de 28 decembrie.

În aceeași zi a fost eliberat din arest la domiciliu și urma să fie cercetat sub control judiciar în dosarul privind „îmbogățirea ilicită”.

La 9 noiembrie, Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Măsura preventivă i-a fost aplicată de instanța de judecată.

Tot atunci, acesta a fost supus unui test la Covid-19, iar rezultatul a fost negativ.

Ruslan Popov a fost plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile, la data de 19 octombrie, după ce Magistrații Curții de Apel au admis parțial demersul procurorilor.

Pe 4 noiembrie, magistrații i-au prelungit termenul de arest preventiv.

Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, a fost reținut de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS, la 9 octombrie. Acesta a declarat despre reținerea sa că este „o comandă politică”.

Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este investigat pentru îmbogățire ilicită, decizia fiind pronunțată pe 11 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii au contestat la Curtea Apel decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu pe Ruslan Popov.


Pub