(video) Guvernul, în ședință, cu Gavrilița la distanță. Ce proiecte au fost aprobate

Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi în ședință, în format online. Prim-ministra Natalia Gavriliță s-a conectat de acasă, după ce ieri a fost testată pozitiv la Covid. 

Foto: UNIMEDIA

16:39 Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, i-a urat însănătoșire grabnică prim-ministrei și a atenționat asupra problemei de cadre în medicină și educație.

16:36 Natalia Gavrilița: „Am votat toate punctele de pe ordinea de zi. Tradițional, doamna Vlah vrea să ne spună ceva.”

16:35 Miniștri au votat modficarea Hotărârii Guvernului nr. 316/2021 cu privire la aprobarea unor măsuri de susținere a angajatorilor și salariaților în condițiile aplicării măsurilor de restricție pe perioada pandemiei de Covid-19.

16:32 La stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului nu se va lua în considerare caracteristicile pentru evaluarea bunăstării familiei exprimate prin punctaj conform anexei nr. 5 la Regulamentul menţionat şi nu se aplică scorul indicatorilor de bunăstare. Proiectul de lege a fost avizat pozitiv de Guvern.

16:27 Proiectul cu privire la organizarea și desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan a fost avizat pozitiv de Guvern.

16:25 Programului național de acțiuni consacrate Anului Recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității şi independenței Republicii Moldova, aprobat.

16:20 Cabinetul de miniștri a votat pro Avizul la proiectul de lege privind importul unui autovehicul (IL 384/2021).

16:18 A fost aprobaă inițiativa privind majorarea despăgubirilor pentru prejudiciul cauzat prin pescuit, comercializare, posesiune și export ilicit, precum și nimicirea resurselor biologice acvatice în obiectivele acvatice piscicole. Gavrilița: „Iată un exemplu bun la o susținere din partea opoziției a unei inițiative.”

16:16 Avizului la proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal nr. 1163/1997 a fost aprobat.

16:15 A fost votat avizul la proiectul de lege la proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

16:12 Miniștrii au revenit în ședință.

15:40 Din cauza deficiențelor tehnice, miniștrii au luat o pauză. Natalia Gavrilița nu se poate face auzită la ședință, fiind conectată de acasă. Secretariatul a anunțat deconectarea transmisiunii live, pentru înlăturarea problemelor. Ministrul Justiției: Bun, Stela, aștept să mă sunați.

15:25 Din cauza conexiunii necalitative, prim-ministra a deconectat camera video ca „să se audă mai bine”.

15:22 Guvernul va majora astăzi cunatumul indemnizației oferite părinților, care stau acasă pentru supravegherea elevilor plasați la studii online, de la 150 la 250 de lei pe zi.

15:03 Gavrilița: Prețurile actuale la pâine s-au stabilit încă în 2015. Întreprinderea lucrează în pierdere, de aceea s-au schimbat prețurile. Pâinea scoială a rămas la același preț, dar și volumul producerii acesteia va crește cu 50 la sută. Noi putem să contribuim prin eforturi la creșterea veniturilor populației, inclusiv a păturilor vulnerabile. Căutăm noi posibilități pentru a fi alături de oameni în această perioadă dificilă”.

15:02 Natalia Gavrilița: Prognozele specialiștilor arată optimist, se pare că ar putea să descrească valul 5”.

Pe ordinea de zi figurează 14 chestiuni, printre care mai multe avize pe proiecte de legi, dar și inițierea negocierilor pe acorduri internaționale în diferite domenii.

UNIMEDIA transmite live ședința Guvernului:


Pub