OMS: Decesele provocate de Covid la nivel global, în creștere cu 9% în ultima săptămână

Decesele asociate Covid-19 au crescut cu 9% la nivel global în ultima săptămână, potrivit datelor publicate miercuri în raportul săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acest fapt confirmă că progresia puternică a numărului de noi infectări provocate de varianta Omicron începe să se reflecte şi în ceea ce priveşte mortalitatea, susțin reprezentanții OMS, transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Numărul deceselor săptămânale asociate Covid-19 a ajuns la 59.000 la nivel global, iar noile cazuri diagnosticate s-au ridicat la 22 de milioane în ultima săptămână, conform raportului epidemiologic al OMS.

Numărul total al contagierilor confirmate de la începutul pandemiei în urmă cu doi ani a depăşit 370 de milioane, iar cel al deceselor a ajuns la 5,6 milioane.

Numărul săptămânal al deceselor asociate Covid-19 a crescut mai ales în zona de sud-est a Asiei, cu precădere în India, care a raportat o creştere cu 41% faţă de săptămâna precedentă, urmată de regiunea Mediteranei orientale (+32%) şi de continentul american (+16%).

Italia, în topul țărilor cu cele mai multe decese raportate în ultimele 7 zile

Africa a fost singura regiune care a înregistrat o reducere a numărului de decese (-7%), în timp ce incidenţa deceselor s-a menţinut stabilă ca şi în săptămâna anterioară în Europa şi în zona Pacificului Occidental, care include China şi alte ţări precum Vietnam şi Cambodgia, alături de Australia.

În ceea ce priveşte clasamentul pe ţări, numerele cele mai mari de decese au fost înregistrate în Statele Unite, India, Rusia, Brazilia şi Italia.

Potrivit raportului epidemiologic al OMS, bazat pe secvenţierile genetice efectuate în ultimele 30 de zile şi care au intrat acum în bazele de date, varianta Omicron reprezintă deja 93,3% din toate mostrele colectate şi a fost detectată în cel puţin 57 de ţări.

În schimb, varianta Delta, predominantă în urmă cu câteva săptămâni, reprezintă doar 6,7% din totalul cazurilor confirmate.


Pub