(video) Premierul olandez a discutat cu Maia Sandu despre „situația îngrijorătoare la hotarul dintre Ucraina și Rusia”: Susținem integritatea RM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, au susținut astăzi o conferință de presă. Premierul olandez a menționat că a discutat cu șefa statului despre „situația îngrijorătoare la hotarul dintre Ucraina și Rusia” și că Olanda susține integritatea Republicii Moldova.

Foto:

(17:35) Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte: Mulțumesc pentru invitație. Sunt primul ministru olandez ajuns aici. Am dezvoltat o cooperare excelentă în timpul anilor, dar cred că putem face mai multe. Suntem foarte aproape de agenda dumneavoastră și a Guvernului. Am discutat situația îngrijorătoare la hotarul dintre Ucraina și Rusia. Olanda susține integritate Republicii Moldova. Avem multe ce să ne oferim unul celuilalt. Am spus doamnei președintă că suntem dispuși să fim ambasadorii RM în discuția cu UE.

(17:35) Maia Sandu: Bine ați venit la Chișinău. Este pentru prima dată când un ministru olandez ne vizitează țară. Vizita are loc într-un context regional tensionat și sperăm că dialogul politic ne va da soluția pașnică pe care ne-o dorim cu toții. Sperăm că suntem susținuți de regatul Țărilor de Jos. Țările de Jos mereu au fost un partener important. Mulțumim și pentru sprijinul acordat în perioada de criză energetică. Sper că vom beneficia și în contiuare de susținere în reformele pe care le-am inițiat. Mizăm pe susținerea de la Haga în dialogul cu UE. Am creat un mediu sigur pentru investitorii olandezi. Așteptăm și turiști din Țările de Jos.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere cu prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, și cu Ministrul Afacerilor Externe, Wopke Hoekstra, care efectuează o vizită oficială la Chișinău.


Pub