Mâncare la un click distanță. Ce comandă moldovenii vs. alte țări în care activează Glovo

La un an de la lansarea în Republica Moldova, aplicația Glovo este platforma preferată a moldovenilor pentru a comanda mâncare online. La final de 2021, compania a făcut totalurile și a analizat preferințele clienților săi din toate cele 25 de țări în care activează, printre care și Republica Moldova.

Ce mâncăm?

Anul precedent a început, la miez de noapte, cu o comandă prin Glovo a meniului McDonalds pentru două persoane și tot cu McDonalds s-a încheiat. În general, moldovenii au dat preferință gastronomiilor străine comandând cel mai mult pizza, crispy, kebab, sushi, iar pe post de desert – clătite. Chiar și la nivel mondial, cele mai apreciate bucătării sunt cele italiană, japoneză, chinezească, americană, spaniolă. Totuși, tendința este alimentația sănătoasă, ceea ce a dus la creșterea cu 61% a numărului comenzilor din restaurantele cu specific vegan.

În Moldova, cea mai solicitantă pentru curierii Glovo a fost ziua de 10 iunie, când la ora 19:11, aceștia livrau concomitent 200 de comenzi. La nivel global, însă, luna cu cele mai multe recorduri a fost decembrie. De exemplu, pe 18 decembrie, Glovo a livrat 1,4 milioane de comenzi, iar pe 24 decembrie, ora 10:00 a fost declarată „oră de vârf” pe că au fost livrate 9.682 de comenzi cumulate în toate țările în care operează Glovo.

Cărți, litiere și prezervative

Nu uităm, totuși, de faptul că pe Glovo se comandă nu doar mâncare. De-a lungul anului precedent, curierii au livrat la ușa clienților multe alte comenzi interesante în secțiunea „Orice” – hrană și litiere pentru pisici, ventilator, peliculă film, gheață și chiar un pat pliabil.

La nivel global, statistica comenzilor „necomestibile” arată… ușor diferit de cea din Republica Moldova. De exemplu, în 2021, au fost livrate cu 20 la sută mai multe jucării sexuale, dar și comenzile de cărți s-au dublat. În Spania, țara de baștină a aplicației Glovo, au fost comandate cele mai multe prezervative – 18.700, iar în țara vecină, Portugalia, – cele mai multe teste de sarcină.

Despre Glovo:

Glovo este o aplicație de livrare din mai multe categorii și una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondată în Barcelona, în 2015, compania operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot cumpăra, colecta și trimite oricând orice produs în orașul lor.

La moment Glovo este prezent în 25 de țări, aproape 1300 orașe cu o echipă de peste 3200 angajați și peste 60 mii de curieri. Peste 9 milioane de utilizatori unici sunt înregistrați pe platformă.

Pentru mai multe informații despre Glovo: https://about.glovoapp.com/en

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.