Sergiu Sîrbu, al cincilea fost deputat bănuit de îmbogățire ilicită, a fost reținut pentru 72 de ore

sirbu
Foto: flickr/parlament.md

Fostul comunist și democrat Sergiu Sîrbu este al cincilea ex-deputat care a fost reținut azi pentru 72 de ore, într-un dosar de îmbogățire ilicită. Azi dimineața au fost reținuți deja Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Anatolii Zagorodnîi.

În această dimineață, oamenii legii au efectuat percheziții în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 foști deputați. Investigațiile au conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Informațiile suplimentare de interes public vor fi difuzate pe parcursul derulării investigațiilor în respectivele cauze penale.

Procuratura Anticorupție menționează că acțiunile sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanelor, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților legitime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente