image
Sursa foto: facebook.com/episcopia.balti

Episcopia de Bălţi oferă 30 de burse pentru liceeni şi studenţi

Episcopia de Bălţi oferă pentru anul de studii 2021 – 2022 treizeci de burse (20 burse „Mitropolit Visarion Puiu” şi 10 burse „Mecena Vasile Stroescu”) liceenilor şi studenţilor de la instituţiile de învăţământ din jurisdicţia Episcopiei de Bălţi.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” au fost instituite, la propunerea PS Antonie, Episcopul de Bălţi, şi aprobate de către Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei de Bălţi, în luna septembrie 2020, în contextul declarării anului 2020 ca An Comemorativ al Filantropilor Ortodocşi Români în cadrul Patriarhiei Române. Bursa „Mitropolit Visarion Puiu” este în valoare de 850 lei, iar Bursa „Mecena Vasile Stroescu” de 700 lei şi sunt oferite liceenilor şi studenţilor harnici la învăţătură, dar care vin din familii cu venituri mici. Bursele se oferă lunar pe parcursul întregului an de învăţământ.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, păstorită de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan şi a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, păstorită de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif.

Mitropolitul Visarion Puiu (1879 - 1964) este primul ierarh care a păstorit la Bălţi (1923 - 1935), iar Vasile Stroescu (1845 - 1926) este cel mai mare filantrop român din Basarabia, care a făcut mult bine semenilor săi şi a rămas în conştiinţa urmaşilor ca mare ctitor de şcoli, spitale şi biserici. Aceste burse vin să ne amintească de modelele pe care le-am avut noi în acest spaţiu şi care suntem chemaţi să le urmăm.

Noutăţile partenerilor

comentarii: