image
Sursa foto: PCCOCS

Șase tineri din Briceni, Chișinău și Fălești, trimiși în judecată, pentru trafic de droguri

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a șase membri ai unui grup infracțional care comercializa droguri.

Potrivit documentării efectuate sub supravegherea ofițerilor Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, aceștia au pus în vânzare droguri de tip PVP (denumite „sare”), prin internet, în întreaga republică. Inculpații au vârste cuprinse între 20 și 25 de ani și sunt originari Briceni, Fălești, iar o inculpată este originară din Chișinău.

Printre aceștia două persoane care au mai fost condamnate anterior, inclusiv pentru circulație ilegală de droguri. Indivizii acționau în cadrul unui grup infracțional bine organizat, cu structură ierarhică.

„În cadrul perchezițiilor la domiciliile acestora și la locurile de livrare a drogurilor, în august 2021, oamenii legii au ridicat cantități de PVP care depășesc trei kilograme. Totodată, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor bănești ridicate de la aceștia, în sumă de peste 80.000 de lei. Actualmente, unul din cei șase se află în arest preventiv. Contestarea de către procurorii PCCOCS a eliberării altor cinci din arest preventiv, prin plasarea în arest la domiciliu a altor doi și instituirea interdicției de a părăsi țara pentru alții trei a fost respinsă de către judecători”, informează PCCOCS.

Potrivit legii penale, faptele incriminate membrilor grupului infracțional se pedepsesc cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani. Anterior, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților alți doi membri ai acestui grup infracțional, în august 2021.

Noutăţile partenerilor

comentarii: