Începând cu 1 februarie, Rusia interzice importul de carne de pasăre și ouă din Moldova

supermarket-carne-800×445
Foto: bgr.com

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă interzice importul de păsări, carne de orice tip de pasăre și ouă din Moldova, începând cu 1 februarie 2022.

Responsabilii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au declarat pentru Ziarul de Gardă că, până acum, Agenția nu a primit nicio informare oficială din parte Federației Ruse cu privire la restricțiile de export introduse în legătură cu produsele moldovenești, dar și că în ultimii ani R. Moldova nu a exportat carne de pasăre sau ouă către Federația Rusă.

Menționăm că, pe 31 ianuarie Rosselhoznadzor a emis un ordin privind introducerea embargoului, acesta întră în vigoare începând cu 1 februarie 2022. În document se menționează că embargoul vine „din cauza răspândirii alarmante a infecției cu gripă aviară” pe teritoriul Republicii Moldova.

„Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară informează că, din cauza deteriorării pe teritoriul Moldovei a situației privind infecția cu virusuri gripale aviare, fiind depistați înalți patogeni în acest sens, din 1 februarie 2022, sunt introduse restricții temporare la exporturile către Federația Rusă din Moldova, a următoarelor produse:

# pasăre vie și ou pentru incubație;
# carne de pasăre, carne preparată, produse de pasare și toate tipurile de produse de pasare, cu excepția mărfurilor supuse prelucrării care asigură distrugerea virusului gripei aviare, conform prevederile Codului sanitar pentru animale terestre OIE
# hrană pentru păsări (cu excepția furajelor și aditivilor pentru hrana animalelor prelucrare în conformitate cu articolele 10.4.2 și 10.4.19 din Codul sanitar pentru animale terestre OIE)
# utilaje folosite pentru păstrare, sacrificare și prelucrare a păsărilor”, se menționează în document.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente