Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a înaintat UTM un set de propuneri privind dezvoltarea pe termen lung

utm
Foto: utm.md

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a înaintat Universității Tehnice a Moldovei un set de propuneri privind dezvoltarea pe termen lung a unui parteneriat. Interesul manifestat rezidă în crearea unor noi direcții educaționale și de cercetare comune, pentru a facilita dezvoltarea tânărului inginer, precum și a cadrului didactic.

Astăzi, în ședința de lucru, dialogul bilateral s-a axat pe următoarele subiecte:
# dezvoltarea parteneriatului între Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în domeniul programelor educaționale, armonizarea punctelor de vedere și încheierea protocolului de colaborare între cele două instituții;
# dezvoltarea de parteneriate instituționale destinate accesării fondurilor disponibile și dezvoltării de activități suport CDI-TT (cum ar fi Centrul de formare și transfer tehnologic – suport pentru mediul de afaceri, instituții publice, consultanță și soluții la cerințele finanțatorilor de dezvoltare a unor produse și strategii inovative, atragere de fonduri CDI-TT etc.);
# parteneriate și colaborare RO-MD (identificarea de surse de finanțare și dezvoltarea de proiecte comune);
Identificarea altor direcții de parteneriat/colaborare, de interes comun (dezvoltarea programelor de licență, master și doctorat în comun).

În cadrul întâlnirii în format online pe platforma Teams, Universitatea Tehnică a Moldovei a fost reprezentată de prorectorul responsabil pentru probleme financiare și relații internaționale – Daniela Pojar, prorectorul pentru studii – Vladislav Reșitca, prorectorul pentru cercetare și doctorat – Vasile Tronciu, prorectorul informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare – Dinu Țurcanu, șeful Serviciului Relații Internaționale – Cristina Efremov, ex-decanul Facultății Urbanism și Arhitectură – Ilie Bricicaru, scrie utm.md.

În numele instituției pe care o reprezintă, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Lucian Georgescu, și-a exprimat interesul și deschiderea pentru colaborarea privind dezvoltarea capacităților instituționale, apreciind drept benefic schimbul de cunoștințe și de experiență între cele două universități, precum și prioritățile de colaborare bilaterală, axându-se, în special, pe necesitatea posibilităților de dezvoltare a mai multor direcții educaționale, cercetare, proiecte de viitor în consortium.

Echipa Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost reprezentată de Elena Mereuță, prorectoră activitate didactică și asigurarea calității, Silvius Stanciu, prorector activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și parteneriatul cu mediul economico-social, Gina Necula, decană transfrontalieră, Petre Liptac, responsabil pe proiecte cu Republica Moldova.

S-a convenit, de comun acord, să se acționeze pas cu pas pe toate nivelurile, cu privire la colaborarea instituțională ce întrunește parteneriatul dintre UTM și, respectiv, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați prin semnarea Acordului General privind derularea acțiunilor comune în viitor.

În numele domnului rector al Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan, s-a convenit ca următoarea ședință de lucru, cu punerea la punct a tuturor direcțiilor de dezvoltare a parteneriatului dintre instituții, se va efectua cu participare fizică la UTM.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente