‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConsultări publice privind proiectul Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2022 – 2027

Consultări publice privind proiectul Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2022 – 2027

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proiectul Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2022 – 2027 este supus în continuare consultărilor publice pentru a-l îmbunătăți.

O nouă rundă de propuneri a fost înaintată astăzi de către reprezentanții direcțiilor raionale de Agricultură și Alimentație a mun. Chișinău, reprezentanții raioanelor Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari, Hâncești, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Ștefan – Vodă, Rezina, Șoldănești, APL, consultanți și membri ai organizațiilor de fermieri, profesionale de filiere, producători agricoli.

„Noua strategie de dezvoltare a sectorului agroalimentar are rolul de a consolida competitivitatea, de a promova agricultura sustenabilă, prin prisma adaptării la evoluțiile economice, la cerințele de piață și la necesitățile producătorilor agricoli”, a subliniat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2022 – 2027, în calitate de document umbrelă de politică publică pentru planificarea strategică a sectorului agricol a țării, reprezintă viziunea și prioritățile Guvernului Republicii Moldova și urmărește dezvoltarea unui sector agroalimentar competitiv, centrat pe lanțurile valorice cu un potențial sporit, prietenos cu mediu ambiant și rezilient la schimbările climatice, care consolidează securitatea și siguranța alimentară și oferă bunăstare și condiții de trai mai bune în mediu rural.

Documentul Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2022 – 2027 este disponibil pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›