Maia Sandu, după ședința CSS: „Majorarea prețurilor la nivel internațional este o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră”

main234
Foto: Maia Sandu/Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu unele precizări după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Aceasta a menționat că majorarea prețurilor la nivel internațional este o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră.

„Membrii CSS au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei, care e responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor. Majorarea prețurilor la nivel internațional este o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință. CSS a recomandat Băncii Naționale să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze atunci când acestea nu sunt eficiente”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Dânsa a mai menționat că guvernul urmează să vină cu resurse suplimentare pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente