‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCompania Aartsen din Hong Kong, interesată de fructele moldovenești

Compania Aartsen din Hong Kong, interesată de fructele moldovenești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aartsen este o afacere de familie care activează în industria fructelor și legumelor din 1907 și a început ca o companie de import în Olanda și Belgia.

La momentul actual dispune de 3 depozite mari în Europa localizate în Breda (Olanda), Venlo (lângă hotarul german) și Belgia (St. Katelijne Waver).

Aceste depozite asigură cu fructe și legume peste 1000 de clienți în fiecare săptămână, de la mari angrosiști la comercianți cu amănuntul.

Totodată, compania Aartsen dispune și de canale de distribuție în Hong Kong și China. În ceea ce privește volumul, în Asia, gestionează peste 6 milioane de cutii de fructe pe an, din care 50% sunt vândute în China și 50% sunt distribuite în Asia de Sud-Est.

Distribuie o gamă enormă de produse proaspete către o categorie foarte largă de clienți cum ar fi: vânzători de fructe, magazine stradale, hoteluri, catering, angrosiști, procesare, comercianți cu amănuntul și vânzători online.

De asemenea, compania este activă și în Asia de Sud-Est, unde au dezvoltat parteneriate strategice cu diverși angrosiști locali mai mici din țări precum: Singapore, Bangladesh, Malaysia, Coreea, Vietnam, Tailanda, India. În total distribuie fructe și legume către 17 țări din Asia de Sud-Est.

‹ adv ›

În prezent, compania Aartsen distribuie fructe în peste 135 de puncte de distribuție din peste 15 țări.

Merele sunt unul dintre produsele lor cheie pe care le importă din țări precum: Canada, Statele Unite, Italia, Franța, Polonia, Portugalia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Ucraina și Serbia.

În acest context, a avut loc o întâlnire virtuală între specialiștii marketing Moldova Fruct și APM pe de o parte și Gijs Aartsen, reprezentant compania Aartsen din Asia, pentru a discuta posibilitățile de colaborare.

‹ adv ›

Activitatea este parte a programului „Fructe pentru lume”, implementat de Moldova Fruct cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Scopul principal al discuției a fost stabilirea de contact și analiza oportunităților de a vinde fructe moldovenești pe piața din Asia.

Discuțiile s-au axat preponderent pe așteptările cumpărătorului față de oferta de fructe din Moldova cât și capacitățile logistice ale companiilor din țara noastră de a livra pe această piață.

Importatorul a declarat că este interesat în principal de merele moldovenești, dar și de prunele roșii, cireșele, caisele și strugurii de masă.

Soiurile de mere roșii, în special Gala Royal și Red Delicious, sunt la mare căutare. Fuji și Granny Smith se află, de asemenea, pe lista preferințelor.

În prezent, ei importă mere din Serbia și Ucraina, care sunt în același segment de prețuri cu cele produse în Moldova. Preponderent, merele importate din Serbia sunt vândute pe piețele din Malaysia si India, iar cele din Ucraina sunt comercializate în Malaysia.

Alte caracteristici semnificative pentru transportul de fructe sunt documentele justificative, utilizarea de cutii de de tip bushel, regimul de tranzit termic și certificatul care garantează că fructele nu sunt modificate genetic.

În perioada imediat următoare, Moldova Fruct va organiza un șir de întâlniri virtuale între membrii asociației și compania Aartsen pentru a discuta posibilități de a valorifica aceasta oportunitate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›