‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul anunță compensații la consumul de gaze naturale pentru agenții economici

Guvernul anunță compensații la consumul de gaze naturale pentru agenții economici

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul va oferi compensații pentru agenții economici. Este vorba despre primii 500 de metri cubi de gaz care vor fi consumați. Anunțul a fost făcut de către prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Aceste compensații vor fi acordate retroactiv, adică aplicate în factura pentru luna ianuarie. Ambele decizii, atât creșterea compensațiilor pentru consumatorii casnici, cât și compensarea primilor 500 de metri cubi de gaze pentru agenții economici, abonați la MoldovaGaz, vor fi luate în ședința Comisiei Situații Excepționale de marți, 1 februarie”, a precizat Natalia Gavrilița.

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a declarat că programul de compensare ar viza peste zece mii de consumatori și a adăugat că în prezent se lucrează la un instrument suplimentar de susținere a „agenților economici importanți în economia națională”, pentru a reduce impactul creșterii tarifului la gazele naturale asupra prețurilor la produsele social importante.

Amintim că, ANRE a aprobat un tarif de 14,06 lei fără TVA, care devine 15,18 lei cu aplicarea TVA pentru gaze naturale. Noul preț va fi aplicat retroactiv, începând de la 1 ianuarie 2022.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›