‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia interzice temporar importul producției avicole din Moldova

Rusia interzice temporar importul producției avicole din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Actualizare: Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor nu a primit nicio informație oficială din partea Rosselhoznadzor cu privire la anumite interdicții, a precizat Alexandr Manciu, director general adjunct al ANSA, pentru Unimedia.

„La moment ANSA nu a primit nicio informare oficială din partea Rosselhoznadzor referitoare la aplicarea interdicției. De asemenea, menționăm că la moment, dar și în ultimii ani Republica Moldova nu a exportat carne de pasăre sau ouă către Federația Rusă”.

Autoritatea sanitară din Federația Rusă „Rosselhoznadzor” anunță că a interzis temporar importul cărnii de pasăre din Republica Moldova, începând cu 1 februarie curent.

Rosselhoznadzor motivează această acțiune prin faptul că în ultima perioadă se atestă o înrăutățire a situației ce ține de gripa aviară.

„Din cauza înrăutățirii situației epizootice pe teritoriul Moldovei și a riscului ridicat al gripei aviare, de la 1 februarie 2022, se introduc restricții temporare la importul de păsări și ouă în Federația Rusă”, se arată în document.

Interdicția se aplică cărnii de pasăre, produselor finite din carne de pasăre și a tuturor tipurilor de produse de pasăre care conțin produse din carne de pasăre, cu excepția produselor supuse prelucrării care asigură distrugerea virusului aviar.

Potrivit deciziei autorității sanitare, este interzisă furnizarea în Federația Rusă a echipamentelor folosite pentru păstrarea, sacrificarea și tăierea păsărilor, dar și a tranzitului păsărilor vii.

Amintim că, la data de 24 ianuarie 2022, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat despre identificarea unui focar de Gripă Aviară subtipul H5N1 la păsări domestice din satul satul Hirișeni, r-ul Telenești.

‹ adv ›

Potrivit instituții, prezența virusului a fost confirmată la data de 21 ianuarie de către laboratorul internațional de referință din Italia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›