image
Sursa foto: Profimedia Images

Doze booster împotriva COVID-19, aprobate în Australia pentru grupa de vârstă 16-17 ani

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Australia (TGA) a aprobat administrarea de doze de rapel împotriva COVID-19 pentru adolescenţii cu vârste de 16 şi 17 ani, relatează Xinhua.

TGA a anunţat vineri că a aprobat doza booster de vaccin Pfizer anti-COVID-19 pentru tinerii cu vârste de 16 şi 17 ani din Australia.

Aceasta este prima doză de rapel aprobată pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani în Australia, dar necesită încă aprobarea Grupului Consultativ Tehnic Australian pentru Imunizare (ATAGI) înainte de a începe campania de vaccinare.

"O doză de rapel va asigura că protecţia de la primele două doze este mai puternică şi de durată, ajutând la prevenirea răspândirii virusului şi a apariţiei de noi variante", a declarat ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, într-un comunicat.

Ministrul a afirmat că două treimi dintre australienii eligibili au primit deja o doză de rapel, înainte ca un număr mai mare de persoane să devină eligibile luni, când intervalul recomandat între a doua şi a treia doză este redus de la patru la trei luni, scrie Agerpres.

Australia a raportat vineri peste 40.000 de noi cazuri de coronavirus şi 98 de decese asociate COVID-19, devenind astfel ziua cu cele mai multe decese de la începutul pandemiei în Australia, numărul total al morţilor la nivel naţional ajungând la 3.500.

Noutăţile partenerilor

comentarii: