image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

În spitale din întreaga din țară a fost suplinit numărul de paturi pentru copii

La moment, în întreaga țară sunt activate paturi de pediatrie în mai multe instituții medico-sanitare publice, anunță ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Dintre instituțiile republicane, la Institutul Mamei și Copilului și filiala Em.Coțaga au fost suplinite 45 de paturi, iar în secția COVID de la spitalul „ Emilian Coțaga” - 21 de paturi și 10 terapie intensivă. La SCR Bălți au fost suplinite 115 paturi și cinci la terapie intensivă.

În instituții municipale, la SCM V Ignatenco - peste 100 de paturi, la SCM Boli Contagioase Copii - peste 100 de paturi.

În instituțiile raionale: SR Edineț, SR Soroca, SR Hâncesti, SR Caușeni, SR Comrat, SR Ciadâr-Lunga; De luni se va include și SR Florești - fiecare spital raional are de la 15 la 20 de paturi pediatrice activate, jumătate din ele au posibilitatea de extindere de până la 30 paturi.

Potrivit ministrei, pe parcursul zilei de ieri serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească (ambulanța) pe tot teritoriul țării nu a întâlnit niciun refuz sau problemă la spitalizarea copiilor cu COVID-19.

„Ministerul Sănătății monitorizează permanent situația pentru a putea interveni în orice moment critic. Nu vom comenta atacurile zilnice politice ale Primăriei care nu au absolut nimic în comun cu grija față de sănătatea oamenilor și doar vin să dezbine și să creeze tensiune în societate. Dragi cetățeni, vă îndemnăm să aveți grijă de sănătatea celor dragi, în special celor vulnerabili - copii, femei însărcinate, persoane în vârstă și cu boli cronice. Dacă este posibil, rămâneți mai mult acasă. Evitați aglomerările, purtați mască, spalati frecvent mâinile și vaccinați-vă. Prin aceasta ne veți ajuta să depășim și acest val”, a menționat Ala Nemerenco.

Precizările vin după ce primarul capitalei a anunțat că spitalele municipale pentru copii nu mai fac față numărului mare de pacienți și a acuzat că Ministerul Sănătății nu se interesează care este situația.

Noutăţile partenerilor

comentarii: