S-a stins din viață jurnalistul Oreste Melnic. Și-a dedicat peste 40 de ani muncii

Consiliul de Administrare a Asociației „Parlamentul-90” anunță trecerea din viață a jurnalistului Oreste Melnic, cel care și-a dedicat peste 40 de ani muncii în Compania „Teleradio- Moldova” și care a semnat un număr impunător de reportaje, emisiuni, scenarii de documentare despre Eugen Doga, Maria Bieşu, Revoluția din decembrie 1989, Podul de Flori, Mănăstirea Putna etc.

Foto: Colaj

„Oreste Melnic a fost cu adevărat un ostaș al Mișcării de Eliberare Națională, un bun prieten al Asociației „Parlamentul-90”, realizând nu numai o serie de reportaje de la Marile Adunări Naționale, de la lucrările sesiunilor primului Parlament democratic al Republicii Moldova, dar și a semnat scenariul și a realizat împreună cu alți colegi unul dintre cele mai bune documentare despre deputații acelui Parlament cu ocazia aniversării de 25 de ani de la adoptarea Declarației de Independență – „27 August, ora 14:23”.

Consiliul de Administrare a Asociației „Parlamentul-90” exprimă profunde condoleanțe rudelor, apropiaților, colegilor de la televiziune. Colegii din Parlamentul Independenței îi vor păstra o îndelungată amintire.

Adio, dragă prietene și ostaș al luptei noastre comune de eliberare națională și prosperitate a Basarabiei. Dumnezeu să te odihnească în pace și să te aibă printre drepții Săi…”, arată mesajul „Parlamentul 90”.


Pub