Președintele Federației de biatlon din Moldova, Dmitri Torner, a îndemnat suporterii să susțină sportivii la Olimpiadă

Comitetul Național Olimpic al Moldovei a publicat un mesaj al Președintelui Federației de Biatlon, Dmitri Torner, în ajunul celei de-a XXIV-a ediții a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Informația este publicată pe site-ul Comitetului Național Olimpic al Moldovei.

Foto: poză-simbol

Dmitri Torner a chemat fanii moldoveni să se unească și să susțină în așa mod sportivii la Olimpiadă.

„Au rămas zile numărate până la începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Chem toți fanii sportului, toți funcționarii sportivi să-i susțină pe sportivii noștri. Acest sprijin este deosebit de important în perioada pandemiei, când prezența spectatorilor în tribune este limitată”, a spus Dmitri Torner.

Reamintim că Moldova va fi reprezentată la Olimpiadă de echipa de biatlon din care fac parte Ala Ghilenco, Alina Stremous, Mihail Usov și Maxim Makarov. La proba de sanie, culorile drapelului național vor fi apărate de Doina Descalui.

În ajunul Jocurilor Olimpice, Alina Stremous a câștigat două medalii la Campionatele Europene de biatlon de la Arber, Germania. Pe 26 ianuarie ea a obținut medalia de argint la cursa individuală de 15 km, încheind proba cu un rezultat de 44:35. Trei zile mai târziu, pe 29 ianuarie, Alina Stremous a cîștigat aurul în cursa de urmărire.

După cum se cunoaște, restricțiile asociate cu răspândirea pandemiei în lume au făcut ajustări și în organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor demara la Beijing pe 4 februarie. Organizatorii au limitat prezența spectatorilor la competiție și au introdus măsuri stricte pentru a asigura siguranța sportivilor.


Pub