Doi soldați, de negăsit de două săptămâni, după ce au fugit din Armata Națională: Dezertorii au „prins” momentul în timpul unor aplicații

Doi soldați din cadrul Brigăzii 2 „Ștefan cel Mare” sunt de negăsit, după ce au fugit acum două săptămâni de la poligonul de la Bulboaca. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de Ala Diaconu, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării.

Foto: UNIMEDIA

„Doi soldați în termen din cadrul Brigăzii 2 „Ștefan cel Mare” au părăsit samavolnic unitatea. Încă nu au fost găsiți”, a declarat pentru UNIMEDIA, Ala Diaconu, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării.

Amintim că, un militar din Armata Națională ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni, după ce s-a aflat că este gay. Tânărul a declarat pe o rețea de socializare că la data de 10 noiembrie trebuia să se prezinte în unitatea militară, din concediu, lucru pe care refuză să-l facă. Acesta a spus că își asumă toată responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Ministerul Apărării a comunicat că a fost creată o comisie pentru a investiga cazul tânărului și precizează că nu tolerează discriminarea.

Președinta țării, Maia Sandu, care este și comandant suprem al forțelor armate va aborda cazul soldatului care a refuzat să revină în Armată, fiind hărțuit pentru că este de orientare sexuală netradițională. Președinția spune că astfel de comportament discriminator este inacceptabil.

Activista Angelica Frolov anunța că ministerul Apărării a venit cu răspuns pe cazul tânărului gay, hărțuit în armată. Aceasta a relatat că „ministerul nu a depistat dovezi de hărțuiri, tratament inuman, violență fizică, verbală și psihologică”

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a criticat acțiunile Ministerului Apărării în cazul soldatului gay, care a fost hărțuit și batjocorit în armată.

Marin Pavlescu, militarul batjocorit timp de 6 luni în armată după ce s-a aflat că este gay, așteaptă citarea la Procuratura, fiind gata să se prezinte în orice moment pentru a-și face dreptate. Acesta a venit cu detalii despre situația în care s-a pomenit în ultima perioadă, cum a pornit violența în armată, dar și când s-a aflat că este homosexual. Declarațiile au fost făcute de acesta la Freedom de la TV8.


Pub