A vrut să intre în Moldova cu o armă pneumatică, dar actele le-a „uitat acasă”. Un ucrainean, documentat la vamă

Două asigurări auto cu semne de falsificare și un pistol pneumatic au fost depistate la doi cetățeni străini. Bărbații s-au prezentat ieri, 29 ianuarie 2022, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Foto: border.gov.md

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca, pentru formalitățile de rigoare la traversarea frontierei de stat s-a apropiat un autoturism înmatriculat în Ucraina. La volanul acestuia a fost legitimat un cetățean ucrainean, în vârstă de 45 de ani. După identificarea șoferului s-au efectuat verificări și asupra mijlocului de transport.

În rezultat, în torpedou a fost depistat un pistol pneumatic, calibrul 4,5 mm, cu 250 alice și șase tuburi de gaze, unul fiind montat în încărcător. La audieri, conducătorul auto a declarat că arma îi aparține, însă nu a putut confirma acest fapt prin prezentarea unor documente, susținând că le-a uitat acasă. Cercetările continuă în acest caz, arma a fost ridicată până la stabilirea circumstanțelor.

Un șofer de camion este documentat penal pentru deținerea și folosirea actelor falsificate. La controlul trecerii frontierei de stat acesta a prezentat două asigurări auto Cartea Verde, care ar fi eliberate de o companie de asigurări din Muntenegru pentru mijlocul de transport înmatriculat în Uzbekistan. Acest fapt a și dat de bănuit polițiștilor de frontieră din punctul de trecere Tudora. Totodată, cercetarea amănunțită a documentelor au scos la iveală și prezența indicilor de falsificare. Bărbatul de 35 de ani, identificat ca cetățean al Uzbekistanului, a refuzat orice conlucrare cu polițiștii de frontieră, nedorind să ofere declarații și detalii privind obținerea acestora.

În continuare cazul este cercetat sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor vinovate.


Pub