Australia va cheltui o sumă record pentru protejarea urșilor koala. Premier: Reprezintă dintre cele mai iubite simboluri ale noastre

Australia va cheltui suma record de 50 de milioane de dolari australieni (35 de milioane de dolari americani), în următorii patru ani, pentru a proteja habitatul urșilor koala, a declarat premierul australian Scott Morrison, scrie digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Urșii koala sunt unul dintre cele mai iubite și mai cunoscute simboluri din Australia și din întreaga lume. Ne luăm angajamentul să îi protejăm pentru generațiile viitoare", a spus Scott Morrison.

Banii vor fi folosiți "pentru restaurarea habitatului koala, pentru îmbunătățirea infromațiilor actuale privind ursuleții koala, sprijinirea tratamentului și îngrijirii acestora, dar și pentru consolidarea cercetării privind sănătatea lor", a explicat Morrison.

Prin această nouă investiție, suma pe care guvernul australian o alocă pentru protejarea speciei va ajunge la 74 de milioane de dolari australieni (52 de milioane de dolari americani).

Din 2018, aproximativ 30% din koala din Australia a dispărut din cauza incendiilor de vegetație – cele mai puternice fiind cele din 2019 -, a secetei și a defrișării terenurilor pentru dezvoltare, a declarat în urmă cu trei luni, Australian Koala Foundation .

Pe de altă parte, specia este amenințată și de răspândirea recentă a chlamydiei, o boală cu transmitere sexuală, care poate provoca orbire și chisturi dureroase în tractul reproducător al unui animal. Acestea pot duce la infertilitate sau chiar la moarte. Oamenii de știință încearcă acum vaccinuri împotriva chlamydiei pentru a proteja animalele. Cercetătorii studiază cum ADNul poate oferi rezistență la boli, se arată în declarația biroului primului ministru.

Deși Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii a transmis că există între 100.000 și 500.000 de urși koala în sălbăticie, Australian Koala Foundation susține că numărul este mult mai mic, adică 58.000 de exemplare.

Urșii koala locuiesc mai ales în pădurile de eucalipt și trăiesc maximum 20 de ani.


Pub