Lista pensiunilor din Moldova unde vă puteți odihni iarnă. Cât costă o noapte de cazare

Foto: colaj/diez.md

Chiar dacă e iarna, vă puteți lua un concediu pentru a vă reîncărca cu energie și noi forțe. Iar pentru aceasta, noi v-am pregătit o listă cu pensiuni de la noi din țară care activează acum iarna în pofida temperaturilor cu minus de afară. În articol veți găsi prețul, locul, dar și ce condiții de cazare vă oferă fiecare pensiune în parte. Savurați fiecare clipă la maximum.

Pensiunea Zăvoiul Nistrului

Pensiunea Zăvoiul Nistrului/colaj: diez.md

Zăvoiul Nistrului ECO village – locul perfect unde sa-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit, poți ajunge să vizitezi chiar și cetatea Sorocii în toată splendoarea ei, întrucât pensiunea se află la doar cinci kilometri de orașul Soroca, iar seara, la întoarcere, te poți bucura de un pahar de vin la foișor, având o priveliște mirifică în față.

Zăvoiul Nistrului dispune de bazin, foișoare, vile, saune, teren de tenis și fotbal.

Preț!

O căsuță pentru patru persoane e la preț de 2 000 de lei pe noapte.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Unde se află?

Pensiunea se află la o distanță de 160 km de la Chișinău, în orașul Soroca. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore și 30 de minute.

Captură ecran/Google maps

Pensiunea Hanul lui Hanganu

Pensiunea Hanul lui Hanganu/colaj: diez.md

Familia Hanganu vă oferă la alegere 24 de camere și două încăperi de tip bașcă. Toate în aspect rustic, cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Pe lângă locurile de cazare pensiunea oferă la dispoziție și o sală de conferințe. Hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de team building-uri sau ședințe de grup. Este un loc pitoresc în sânul naturii, cu priviri panoramice de excepție.

Oaspeții vor putea vizita mai multe destinații, cum ar fi Mănăstirea Țâpova, satul fantomă Nistreni, fabrica de brânză Fromage, buncărul părăsit și podul suspendat din Rezina.

Preț!

O cameră pentru două persoane veți găsi la prețul de 1 200 de lei și 1 500 de lei. AICI detalii despre cazare și prețuri.

Unde se află?

Pensiunea se află la o distanță de 100 km de la Chișinău, în raionul Rezina, satul Lalova. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ într-o oră și 40 de minute.

Captură ecran/Google maps

Pensiunea „Casa Văratic”

Pensiunea Hanul lui Hanganu/colaj: diez.md

Casa Văratic este situată în satul Văratic, raionul Râșcani. Oferă spații de cazare cu WiFi gratuit, facilități de grătar, o grădină și parcare privată gratuită.

Casa are o terasă, o bucătărie complet utilată, cu o mașină de spălat vase, o zonă de relaxare cu o canapea, un TV cu ecran plat, o mașină de spălat și o baie privată cu duș și uscător de păr. De asemenea, sunt prevăzute un frigider, cuptor, plită, ceainic și aparat de cafea.

Locația este amplasată chiar lângă lac.

Prețul.

111 dolari pe noapte.

Pentru rezervări și detalii, intrați AICI.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 200 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în trei ore.

Captură ecran/Google maps

Pensiunea „Bahmut Club”

Pensiunea „Bahmut Hlub”/colaj: diez.md

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. Locația se află în imediata apropiere a rezervației naturale Plaiul Fagului. Aici, la o distanță de 70 de kilometri de Capitală, puteți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Aflându-vă în preajma Codrilor, puteți savura liniștea și aerul curat, iar colinele din jur vă oferă spre admirație o panoramă nemaipomenită.

De asemenea, Bahmut Club vă pune la dispozitie căsuţe din lemn spaţioase, cu băi proprii, încalzire, TV, internet Wi-Fi şi tot confortul de care aveţi nevoie. Casele au fost plasate astfel încât oaspeţii să admire frumuseţea locului şi să se odihnească pe cinste.

Pentru rezervări și detalii, intrați AICI. De asemenea, puteți contacta numărul de telefon 068 303 303.

Preț!

Cazarea pentru o noapte va costa 1 500 de lei pentru o persoană (cu micul dejun inclus).

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 76 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 20 de minute.

Captură ecran/Google maps

Pensiunea „La Iepurasi”

Pensiunea „La Iepurași”/colaj: diez.md

La doar 5 km de orașul Florești, pe traseul Soroca-Bălți, se deschide o priveliște de poveste, chiar în inima naturii. Locația bine amenajată poartă denumirea „La Iepurași” și propune turiștilor relaxare: o zonă de odihnă bine amenajată, cu piscină, terasă și căsuțe de vacanță, cu saună și ciubăr relaxant și cu tril de păsărele liniștitor.

Zona dispune de opt locuri de cazare și o saună pentru șase persoane.

Preț.

Închirierea unei căsuțe costă 1 200 de lei pentru zilele de vineri-sâmbătă-duminică (cu mic dejun inclus).

Pentru detalii și rezervări accesați pagina de Facebook a pensiunii sau sunați la nr de telefon: (+373) 79 69 95 55.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 130 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa două ore.

Captură ecran/Google maps

Pensiunea Turistică „Casa Veche”

Pensiunea Turistică „Casa Veche”/colaj: diez.md

„Casa Veche” este o pensiune turistică din sudul Moldovei, localizată în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. Este o casă în stil rustic și dispune de 12 locuri de cazare, o terasă de vară și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare.

La restaurantul pensiunii sunt folosite exclusiv produsele crescute chiar în grădina casei sau sunt procurate de la gospodarii din lunca Nistrului.

Pensiunea își reia activitatea de pe data de 10 februarie 2022.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 079 70 81 72, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 140 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore și 15 minute.

Captură ecran/Google maps

Pensiunea Gagauz Sofrasi

Pensiunea Gagauz Sofrasi/colaj: diez.md

La complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi, veți avea parte de o varietate de servicii, vă veți putea simți un rezident „nativ” al localității, veți descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și veți face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune.

În cadrul complexului, veți găsi: hotel (pentru persoanele care decid să rămână peste noapte), un muzeu etnografic, o terasă cu vedere panoramică spre atracțiile turistice ale Autonomiei Găgăuzia, crama „Gagauz Maazası”, un restaurant cu specific tradițional găgăuz, o sală de banchet „Favorit” etc.

Hotelul are în total zece camere. Patru dintre acestea, realizate într-un stil național găgăuz, au fost construite autentic după tehnologia străbunilor. Toate materialele utilizate în cadrul construcției sunt ecologice. Șase camere sunt într-un stil contemporan, cu un design clasic.

Preț.

Prețul unei camere de hotel variază de la 700 la 1 200 de lei.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 060 53 49 69, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 122 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore.

Captură ecran/Google maps

Pensiunea Casa Karaman

Kasa Karaman/colaj: diez.md

Casa Karaman este o pensiune turistică din satul Târnăuca, Slobozia. Pensiunea a fost ridicată pe locul unei căsuțe tradiționale, cu o istorie de aproximativ 100 de ani, care a fost transmisă din generație în generație și păstrează autenticitatea perioadei începutului de secol XX. Casa Karaman este o adevărată bijuterie istorică a satului, datorită faptului că păstrează obiecte arhaice și lucruri vechi, confecționate manual (covată, cociorvă, lopată, leasă, butoaie vechi, mobilier, lămpi, covoare etc.), dar și lucruri donate de familiile din comunitate, cu scopul de a promova cultura și tradițiile străbune.

La Casa Karaman, vizitatorii pot admira obiectele și exponatele tradiționale, dar și afla poveștile și legendele vechi locale. Mesele de aici sunt pregătite din bucate tradiționale, specifice zonei, așa cum le pregătea bunica, conform rețetelor străvechi. Aici, oaspeții pot gusta mâncăruri unice, precum cniș, vărzări, pirojcane, năut cu rață și multe alte bucate delicioase.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 068 60 40 60, sau accesați site-ul oficial al pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 70 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ într-o oră și 20 de minute.

Captură ecran/Google maps
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente