(video) Sandu, dezamăgită de numirea lui Avornic la CSP: „Nu știu ce a fost asta, e o sfidare a acțiunilor de reformare a Justiției”

Numirea lui Gheorghe Avornic în funcția de membru al CSP este o sfidare a acțiunilor guvernării de reformare a Justiției, consideră șefa statului, Maia Sandu. „Sunt foarte dezamăgită, nu știu ce a fost asta”, a spus Sandu, la Cutia Neagră de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„După mine această decizie este o sfidare a intențiilor noastre și a acțiunilor noastre de reformare a justiției și este o sfidare și a cetățenilor, pentru că cetățenii au votat pentru ordine în justiție. Iată reprezentantul societății civile a avut drept să delege, sunt foarte dezamăgită, nu știu ce a fost asta”, a spus șefa statului.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Gheorghe Avornic a fost desemnat de Academia de Științe a Moldovei la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea societății civile. Litvinenco a spus că „este inacceptabil ca în calitate de membri ai CSP şi CSM să fie numiți oameni lipsiţi de integritate”.


Pub