Plîngău și Alaiba „la cuțite”, din cauza lui Avornic: „Desemnarea lui la CSP e o porcărie, dar nu mai mare decât declarația lui Alaiba”. Deputat PAS: Speculezi atât de urât

Schimb de replici între Dinu Plîngău și Dumitru Alaiba, după numirea lui Gheorghe Avornic la CSP. Liderul interimar al Platformei DA a calificat drept o porcărie numirea lui Avornic la CSP, dar și declarația lui Alaiba, cu privire la decizia Academiei de Științe și îl acuză că „nu are habar cum funcționează instituțiile statului” și arată o aroganță și abuz. „Stai așa, Dinu. Recitește te rog atent ce am zis eu și zi-mi unde am zis că AȘM să „nu primească bani”. Am vorbit de privilegii, de favoruri, de chestii care merg oriunde numai nu în cercetare și nu către cercetătorii de rând. Dacă aș fi spus „să nu primească bani”, ar fi fost într-adevăr o porcărie. Îmi pare sincer rău că speculezi atât de urât”, a replicat , la rândul său, deputatul PAS.

Foto: colaj
„Desemnarea lui Avornic la CSP e o porcărie, dar nu mai mare decât declarația domnului deputat Dumitru Alaiba. Cică, el, din înalta funcție de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, va avea grijă ca Academia de Științe să nu mai primească bani pentru că l-a desemnat pe acest Avornic. Această declarație denotă faptul că domnul deputat habar nu are cum funcționează instituțiile statului și cu atât mai mult arată o aroganță și abuz. Domnului Alaiba, împreună cu toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să-i mulțumim pentru reformele lui de la ANRE și Consiliul Concurenței, care au dus la așa un haos în stabilirea prețurilor că nici nu mai ai cui să te plângi. După ce a rezolvat situația din domeniul respectiv, dânsul s-a apucat să reformeze și justiția pe facebook. Îmi este drag Dumitru,, dar adevărul îmi e mai drag. Adevăru-i că oamenii devin prea aroganți și au început să se complacă în ideea că totul e bine și frumos, iar asta nu va genera nimic pozitiv. Repet a mia oară, ca să nu se întâmple așa situații, deschideți ușile! Faceți lucrurile transparent! Transparența poate asigura calitate”, a scris fostul deputat.

Dumitru Alaiba l-a îndemnat pe Plîngău să recitească mesajul său și spune că „îi pare rău că speculează atât de urât”.

„Stai așa, Dinu. Recitește te rog atent ce am zis eu și zi-mi unde am zis că AȘM să „nu primească bani”. Am vorbit de privilegii, de favoruri, de chestii care merg oriunde numai nu în cercetare și nu către cercetătorii de rând. Dacă aș fi spus „să nu primească bani”, ar fi fost într-adevăr o porcărie. Îmi pare sincer rău că speculezi atât de urât”, a scris Alaiba.

Iată postarea inițială a deputatului PAS:



Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Gheorghe Avornic a fost desemnat de Academia de Științe a Moldovei la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea societății civile. Litvinenco a spus că „este inacceptabil ca în calitate de membri ai CSP şi CSM să fie numiți oameni lipsiţi de integritate”.

La rândul său, șefa statului a spus că este dezamăgită de această decizie și că este o sfidare a acțiunilor guvernării de reformare a justiției.


Pub