Eminenți sau cu mulțumiri: Procurorii vor fi premiați cu prilejul celor 30 de ani de la fondarea instituției. Dumitru Pulbere și Lilia Mărgineanu, printre aceștia

Consiliul Superior al Procurorilor a adoptat trei hotărâri privind aplicarea măsurilor de încurajare în contextul consemnării Zilei profesionale a lucrătorului Procuraturii. Printre procurorii desemnați cu prilejul celor 30 de ani de la fondarea Procuraturii sunt și foștii membri CSP - Dumitru Pulbere și Lilia Mărgineanu.

Foto: UNIMEDIA

„Potrivit prevederilor art.35 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, măsurile de încurajare se aplică procurorilor pentru succese în activitate.

Astfel, din totalul de 135 demersuri parvenite de la conducătorii subdiviziunilor Procuraturii, propunerile pentru încurajare au vizat 38 procurori, meritele cărora au fost evaluate în raport de experiența profesională și contribuția la promovarea valorilor instituționale, fiindu-le conferite, după caz - distincții, cadouri simbolice sau fiindu-le exprimată mulțumire în semn de apreciere a rezultatelor din activitate.

În același context, a fost acordată distincția – Cruce pentru Merit de clasa I doamnei Lilia Mărgineanu, domnului Ion Guceac și domnului Dumitru Pulbere, ex-membrii ai Consiliului Superior al Procurorilor, în semn de recunoștință pentru menținerea abordărilor exigente în raport cu prestația profesională a procurorilor.

De asemenea, pentru cinci ex-procurori s-a decis acordarea Medaliei ,,Veteran al Procuraturii’’ în temeiul criteriilor vechimii în muncă (cel puțin 15 ani în funcția de procuror), aceasta fiind o recunoștință onorifică pentru meritele obținute în timpul serviciului în organele Procuraturii.

Este relevant să menționăm că prima Lege a Republicii Moldova prin care s-a constituit modul de activitate a Procuraturii a fost adoptată la data de 29.01.1992”, anunță CSP.

Ziua lucrătorului Procuraturii este reglementată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 11a din 26.01.1996, potrivit căruia aceasta se consemnează anual la data de 29 ianuarie.



Pub