Apple vrea să transforme iPhone-urile în dispozitive de plăţi

28 Ian. 2022, 15:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Ian. 2022, 15:38 // Au Bani //  MD Bani

Apple intenţionează să ofere un nou serviciu care va permite întreprinderilor mici să accepte plăţi direct pe iPhone-urile lor, fără a conecta niciun hardware suplimentar, cum ar fi terminalele Square ale companiei Block.

Noua caracteristică transformă iPhone-ul într-un terminal de plată, permiţând comercianţilor să accepte plăţi prin atingerea unui card de credit sau a altui iPhone pe spatele dispozitivului lor, a scris Bloomberg, citând persoane din domeniu.

Apple lucrează la noua funcţie din 2020, când a plătit aproximativ 100 de milioane de dolari pentru startup-ul canadian Mobeewave, care permite smartphone-urilor să accepte plăţi prin simpla atingere a unui card de credit.

Sistemul va folosi probabil cipul de comunicaţii în câmp apropiat al iPhone-ului care este utilizat în prezent pentru Apple Pay.

„Acest lucru îi permite efectiv Apple să ocolească lansarea de hardware nou, deoarece un număr semnificativ de clienţi au deja iPhone-uri în buzunare”, a spus un analist al Edward Jones, Logan Purk.

Purk a adăugat însă că, dacă Apple nu poate oferi un produs mai ieftin şi o platformă mai uşoară, unii proprietari de afaceri pot fi reticenţi să schimbe.

Square percepe în prezent 299 de dolari pentru dispozitivul său şi o taxă de 2,6% plus 10 cenţi pentru fiecare tranzacţie.

Dacă producătorul de iPhone-uri îşi va păstra noul serviciu exclusiv pentru aplicaţiile sau sistemul de plăţi, ar ocoli serviciile Square care sunt utilizate pe scară largă de întreprinderile mici. Ar putea afecta şi alţi producători de dispozitive de la punctele de vânzare, cum ar fi Verifone şi Ingenico.

Apple a refuzat să comenteze informaţiile. Compania şi-a consolidat serviciile fintech, a lansat propriul card de credit cu Goldman Sachs în 2019 şi se pare că lucrează la un serviciue tipul „cumpăraţi, plătiţi mai târziu”.

Realitatea Live

09 Mai 2024, 17:12
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Mai 2024, 17:12 // Actual //  bani.md

Miercuri, 8 mai, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobat proiectul de modificare a Regulamentului privind modul de compensare a cheltuielilor unității în învățământul dual. Astfel, solicitantul compensației trebuie să prezinte un certificat de conformitate emis de Camera de Comerț și Industrie a RM (CCI a RM). Alte verificări ale dosarului, în afara celor financiare legate de admisibilitatea cheltuielilor, nu vor mai fi necesare.

Prezent în cadrul ședinței, Sergiu Harea, Președintele CCI a RM, a salutat decizia cabinetului de miniștri și a subliniat importanța aprobării Hotărârii.

„Este important să ne îndreptăm către o nouă etapă, și anume să aliniem pregătirea cadrelor din sistemul educațional tehnic cu programele naționale, resursele statului și resursele donatorilor. Cu sprijinul acordat de stat, vom reuși să dezvoltăm o economie capabilă să facă față cerințelor și concurenței din cadrul Uniunii Europene”, a declarat Sergiu Harea.

De asemenea, conform proiectului aprobat, vor fi admise pentru compensare următoarele cheltuieli suportate în anul respectiv de studii (1 septembrie – 31 august):

  • Remunerația de formare profesională (fără adaosuri și sporuri), dar nu mai mult de 30% din cuantumul salariului minim pe țară înregistrat la data suportării cheltuielilor de către unitate;
  • Salariul de bază lunar al maistrului-instructor care a instruit elevii în învățământul dual, dar nu mai mult de cuantumul salariului minim pe țară înregistrat la data suportării cheltuielilor de către unitate;
  • Cheltuielile pentru serviciile acordate de către Camera de Comerț și Industrie a RM în vederea realizării prevederilor ce vizează învățământul dual;
  • Cheltuielile suportate de către unitate pentru instruirea psihopedagogică de cel puțin 20 credite ale maistrului-instructor;
  • Cheltuielile pentru organizarea locurilor de instruire (amortizarea mijloacelor fixe, a activelor nemateriale, întreținerea și reparația mijloacelor fixe, cheltuielilor de birotică);
  • Cheltuielile suportate de către unitate pentru serviciile de formare profesională achitate instituției de învățământ profesional tehnic în care se instruiește elevul prin învățământul dual, dar nu mai mult de cuantumul salariului minim pe țară înregistrat la data suportării cheltuielilor de către unitate.

Măsură va reprezenta o motivație în plus pentru cele aproximativ 171 de scrisori de intenție ale unităților economice pentru realizarea învățământului dual în anul 2024, cu un număr de peste 2000 de locuri disponibile.

Conform datelor, în anul de studii 2023-2024, aproximativ 1700 de elevi își desfășoară studiile prin învățământ dual în cadrul a 30 de instituții de învățământ profesional tehnic în parteneriat cu circa 140 de unități economice.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău