(doc) ANRE a aprobat noi tarife la energia termică. Prețul pentru 1 gigacalorie s-a majorat cu 480 de lei

Facturi
Foto: depositphotos.com

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat majorarea prețului la energia termică livrată consumatorilor. Astfel, a fost ajustat tariful SA „Termoelectrica” de la 1 689 de lei/Gcal (fără TVA) până la 2 169 de lei/Gcal (fără TVA), o creștere de 480 de lei/Gcal.

Noile tarife urmează să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022 ți vor arăta în felul următor:

În context, amintim că în facturile din luna ianuarie guvernul va compensa 80 % din creșterea tarifului la agentul termic, iar compensațiile vor crește de la 450 de lei pe lună la 815 lei pe lună.

„Începând cu luna ianuarie, o gospodărie conectată la sistemul central de încălzire din municipiul Chișinău, care consumă 1,5 gigacalorii, va beneficia de un suport de 815 lei din partea statului”, a anunțat Gavrilița.

Astăzi ANRE a aprobat și majorarea tarifelor la gaz. Consumatorii casnici vor achita un preț final (cu TVA inclus) de 15,18 lei pentru un metru cub de gaz, dacă depășesc cei 150 de metri cubi care sunt compensați de guvern,

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a instituit starea de urgență pe o perioadă de 60 de zile în data de 20 ianuarie din cauza crizei energetice. Aceasta este a doua stare de urgență la nivel național cauzată de situația gazelor naturale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente