PSRM anunță că va ataca în instanța de judecată decizia ANRE privind majorarea tarifelor la gaz și căldură

main2345
Foto: Moldovagaz/Facebook

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că vor ataca în instanța de judecată decizia Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) de a aplica retroactiv tarifele majorate la gazele naturale și la agentul termic.

„Orice jurist începător cunoaște faptul că principiul retroactivității poate fi aplicat exclusiv când modificarea îmbunătățește situația. În cazul dat, scumpirea resurselor energetice înrăutățește starea financiară a cetățenilor.

Din cauza incompetenței și a iresponsabilității criminale ale guvernării, astăzi oamenii acestei țări au mai primit o lovitură serioasă prin majorarea semnificativă a tarifelor la gaz și agentul termic, care va provoca un nou lanț de scumpiri la foarte multe produse, inclusiv pâine și lactate. În mod evident, este o adevărată politică de genocid din partea regimului de la guvernare, în raport cu propriul popor”, se arată în comunicatul partidului.

Amintim că astăzi ANRE a aprobat noi tarife la energia termică. Prețul pentru 1 gigacalorie s-a majorat cu 480 de lei. Totuși, guvernul a anunțat că va compensa facturile din luna ianuarie cu 80 %, iar compensațiile vor crește de la 450 de lei pe lună la 815 lei pe lună.

Astăzi ANRE a aprobat și majorarea tarifelor la gaz. Consumatorii casnici vor achita un preț final (cu TVA inclus) de 15,18 lei pentru un metru cub de gaz, dacă depășesc cei 150 de metri cubi care sunt compensați de guvern.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente