Adunarea Populară din Găgăuzia vrea să trimită deputați la Moscova, pentru a negocia prețul la gaz: Autonomia va crea o comisie specială

Adunarea Populară a Găgăuziei, în ședința de formare, a decis să instituie un grup de trei deputați, care vor merge la Moscova pentru a negocia tariful la gazele naturale. „Aceștia vor purta discuții cu scopul de a soluționa această situație complicată”, arată nota emisă de autoritățile din Găgăuzia.

Foto: UNIMEDIA

„În timpul ședinței mai mulți deputați s-au arătat îngrijorați de majorarea prețului la gazele naturale, ceea ce, după părerea acestora, va duce la creșterea tarifelor din factură, prețurilor la alimente și va îngreuna considerabil viața locuitorilor autonomiei. În legătură cu aceasta s-a luat decizia de a delega trei deputați la Moscova. Unde aceștia vor purta discuții cu scopul de a soluționa această situație complicată”, a anunțat Adunarea Populară a Găgăuziei.

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacție la eventuala majorare a tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali. „Cu părere de rău, pentru noi toți, cele mai rele prognoze ale noastre devin realitate”, a spus Dodon.

La data de 21 ianuarie, Moldovagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022 de la 9 227 la 13 418 lei pentru o mie de metri cubi.


Pub