image
Sursa foto: facebook

SIS a recepționat în 2021 cu 75% mai multe petiții; Oamenii au reclamat nereguli în justiție, procuratură și la Calea Ferată

Serviciul de Informații și Securitate anunță că a examinat în 2021 cu 75% mai multe petiții ca în anul precedent. Instituția a recepționat 866 de petiţii. Cea mai mare parte, 614 petiţii, au fost trimise de către persoane fizice, 188 de către persoane juridice, 11 - colective şi 53 - petiţii anonime.

Cele mai multe plângeri se referă la acțiunile pretins ilegale ale angajaților din sistemul procuraturii și justiției. Totodată cetățenii au semnalat nereguli în cadrul Armatei Naționale și Administrației Naționale a Penitenciarelor.

O altă problemă frecvent invocată de petiționari se referă la cazurile delapidării averii de stat și conflictelor de interese în cadrul ÎS Calea Ferată din Moldova.

O bună parte din scrisorile adresate SIS au fost și solicitările de informații și copii de pe dosarele victimelor represiunilor politice.

SIS mai informează că pe parcursul anului a primit în audiență 20 de persoane.

„Serviciul de Informații și Securitate aplică consecvent dispozițiile privind transparența și accesul la informațiile publice în activitatea sa în limitele prevăzute de legislația națională”, se mai arată într-o notă informativă a instituției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: