image
Sursa foto: Getty Images

Situație nemaiîntâlnită la Cupa Africii! Insulele Comore a început meciul contra Camerunului cu un fundaș în poartă

Insulele Comore s-au calificat în premieră în optimile Cupei Africii pe Națiuni, unde întâlnesc gazda competiției, Camerun.

După ce au eliminat surprinzător Ghana în faza grupelor, cei din Insulele Comore au dat peste Camerun, echipa gazdă și una dintre favoritele turneului. Bucuria comorezilor a fost, însă, de scurtă durată. Loviți de un val de infectări cu COVID-19, aceștia au rămas fără toți cei trei portari din lot.

Doi dintre goalkeeperi au fost testați pozitiv, iar al treilea s-a accidentat. Chiar dacă Ali Ahamada a primit un test negativ în dimineața zilei de luni, organizatorii Cupei Africii nu l-au lăsat să participe la jocul contra Camerunului.

Regulile spun că jucătorii infectați cu COVID-19 trebuie să rămână cel puțin cinci zile în izolare, astfel, cererea de derogare a celor din Insulele Comore nu a fost acceptată. Soluția găsită a fost simplă: un fundaș a intrat între buturi încă din primul minut! Chaker Alhadhur a fost portarul de ocazie a Insulelor Comore.

De parcă n-ar fi fost de ajuns, în minutul 7 al partidei de la Yaounde, căpitanul din Insulele Comore a fost eliminat, iar misiunea Camerunului a devenit și mai simplă. Toko Ekambi a deschis scorul în minutul 29.

Noutăţile partenerilor

comentarii: