Un bărbat, prins beat criță la volan, în timp ce „zbura” cu o mașină care nu îi aparține. Ce a pățit proprietara

La 24 ianuarie curent, o echipă mobilă a Inspectoratului Național de Securitate Publică, în timp ce se afla la supravegherea traficului rutier în sectorul Botanica al capitalei, a fixat cu dispozitivul de măsurat viteza TruCam automobilul de marca Toyota, care circula pe bulevardul Dacia cu viteza de 92 km/h. Imediat inspectorii de patrulare au stopat autovehiculul, la volanul căruia se afla un bărbat de 33 de ani, locuitor al raionului Ștefan Vodă, iar în timpul discuției cu polițiștii, de la conducătorul mijlocului de transport s-a simțit un miros puternic de alcool.

Foto: Colaj
Conform procedurii, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic pentru stabilirea gradului de alcoolemie, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,24 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
În consecință, conducătorul mijlocului de transport a fost înlăturat de la volan, iar automobilul a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

Acesta urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat și contravențional, pentru depășirea limitei de viteză. Conform legii penale acesta riscă muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, iar pentru depășirea limitei de viteză - amendă de până la 1200 de lei și 4 puncte de penalizare.

Totodată, pe bancheta din față se afla proprietara automobilului, o femeie de 31 de ani, care la fel a fost documentată, pentru predarea mijlocului de transport unei persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice, dosarul fiind expediat conform competenței în instanța de judecată pentru aplicarea sancțiunii.


Pub