Omicron „mișcă” autoritățile din loc: Chișinău va avea primul laborator municipal pentru efectuarea testelor PCR

Primăria mun. Chișinău vrea să deschidă primul laborator municipal pentru efectuarea testelor de biologie moleculară Timp Real-PCR, care ar avea o capacitate de minimum 1000 teste pe zi. Edilul capitalei, Ion Ceban, anunță că în prezent Primăria este în proces de definitivare a listei de echipamente și specificații tehnice și urmează să fie anunțată licitația pentru procurarea echipamentelor de laborator.

Foto: reginamaria.ro
„Spațiul pentru laborator este renovat și va fi amplasat la SCM “Sf. Treime”, cu circuit și acces separat. Fortificăm echipa de laborator cu resurse umane și am demarat procesul de instruire a personalului.

Mun. Chișinău are nevoie de o alternativă, în condițiile în care oamenii sunt nevoiți să efectueze testele PCR în laboratoarele private, cu plata din buzunar de sute de lei per test, iar Ministerul Sănătății nu a creat noi laboratoare publice și nu a revizuit capacitățile de testare. Prin așa acțiuni, Ministerul “subvenționează” la propriu activitatea comercială a laboratoarelor private”, a scris Ceban, pe Facebook.

De ieri, 16 corturi stau instalate lângă policlinicile din Chișinău unde se efectuează teste la Covid-19.


Pub