Liber la transportul de mărfuri spre Emiratele Arabe Unite: Interdicția pentru operatorii aerieni a fost scoasă

Emiratele Arabe Unite au ridicat interdicția de operare pentru operatorii aerieni de transport cargo din Republica Moldova. Decizia vine în urma acțiunilor întreprinse de către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). 

Foto: caa.md

„Potrivit avizului Autorității Generale a Aviației Civile a Emiratelor Arabe Unite, începând cu 1 februarie 2022 (ora locală 00.01), operatorii cargo vor putea relua operațiunile în regim normal spre/dinspre UAE”, arată comunicatul emis de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Acum doi ani, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a inițiat o anchetă, după ce a primit o scrisoare din partea Autorităților Aeronautice din Emiratele Arabe Unite, prin care a fost informată că activitatea a patru companii aeriene din Republica Moldova a fost suspendată, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri în Emiratele Arabe Unite.

Suspendarea a fost anunțată pe o perioadă de șase luni, însă a fost scoasă abia acum.

„În tot acest timp, AAC a făcut mai multe solicitări în acest sens, prezentând informațiile referitor la progresele înregistrate”, a precizat pentru UNIMEDIA Irina Bodolica, purtătoarea de cuvânt a Autorității Aeronautice Civile.


Pub