Litvinenco, despre zvonurile că trei miniștri ar putea să pice: Eu rămân în funcție, Spînu tot

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a comentat zvonurile potrivit cărora, în timpul apropiat ar putea pica 3 miniștri din Guvernul Gavrilița. Acesta s-a arătat sigur de faptul că va rămâne în funcție, la fel ca și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Nu am auzit de așa ceva, dar în general, remanierea este un institut prevăzut de Constituție, conform Constituției, se face de către prim-ministru, la propunerea acestuia, prin decret prezidențial. Nu am auzit de așa ceva și nu cred că se pune problema”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Acesta a fost întrebat dacă ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va rămâne în funcție.

- Domnul Spînu rămâne la locul lui?

- Da, eu cred că da.

- Dvs?

- Da, sigur, avem multe de făcut în domeniul justiției, acuș ajungem și sper eu discutăm despre reformele sistemice din domeniul justiției.

- Deci, deocamdată nu pică niciun ministru?

- V-am răspuns, nu am auzit de așa ceva, despre eventuale, potențiale remanieri.


Potrivit unor canale de Telegram, în timpul apropiat, trei miniștri din Guvernul condus de Natalia Gavrilița ar putea să pice. Printre numele vehiculate se numără cel al ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, și cel al ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi.


Pub