‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriODIMM va lansa noi programe de susținere pentru întreprinderile mici și mijlocii

ODIMM va lansa noi programe de susținere pentru întreprinderile mici și mijlocii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Organizația de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a anunțat despre lansarea unor programe noi pentru întreprinderile mici și mijlocii, care doresc să-și deschidă sau să-și modernizeze afacerile.

Printre noile programe de suport se numără: Programul „A doua șansă”, „Cluster”, „Transformare digitală”, „Dezvoltarea întreprinderilor sociale”, „Retehnologizare” și „Turism rural”.

Alături de „Programul de atragere a remitențelor în economie – „Pare 1+1”, „Femei în afaceri”, „Start pentru tineri” – programe deja consacrate, prin care cetățenii Republicii Moldova pot accesa fonduri în vederea deschiderii unei afaceri, din acest an, alte șase programe vor deveni disponibile, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, directorul ODIMM, Dumitru Pântea.

Ministrul Economiei Sergiu Gaibu a îndemnat micii întreprinzători să apeleze la serviciile ODIMM, unde pot beneficia inclusiv de garanții în vederea accesării creditelor bancare.

„În pofida crizelor cu care ne confruntăm și a bugetului auster, am reușit să identificăm mecanisme prin care să continuăm programele cu impact sporit pentru mediul de afaceri, dar și să lansăm programe noi care să susțină mediul de business. Cele 140 de milioane de lei alocate în acest an vor spori competitivitatea IMM-urilor și vor oferi antreprenorilor aflați în dificultate oportunități de relansare a afacerilor”, a declarat Sergiu Gaibu.

În ultimele două luni, ODIMM a finanțat 297 de proiecte investiționale, în sumă totală de 61 mln. de lei. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›