Moldova a semnat cu România primul contract de extindere a conductelor de alimentare cu apă potabilă

main
Foto: Andrei Spînu/Facebook

A fost semnat primul contract pentru realizarea lucrărilor de extindere a conductelor de alimentare cu apă potabilă dintre România și Republica Moldova. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că semnarea contractului a avut loc la Iași.

Departamentul din România pentru Relația cu Republica Moldova menționează într-un comunicat că prima etapă a lucrărilor se prevede construcția unei subtraversări a râului Prut, între localităţile Măcăreşti (România) – Măcăreşti (Republica Moldova), care se adresează cetăţenilor din 13 localităţi din Raioanele Ungheni şi Nisporeni, cu o populaţie de aproximativ 30 000 de locuitori.

„După demararea proiectului, vor putea fi deservite cu apă potabilă cel puţin patru oraşe din Republica Moldova (Glodeni, Nisporeni, Ungheni şi Făleşti) şi aproximativ 100 de comune, cu o populaţie de aproximativ 250 000 de persoane”, se arată în același comunicat.

„Proiectul de interconectare a apeductului ApaVital Iași cu patru raioane (Glodeni, Fălești, Ungheni, Hâncești) din Moldova se mișcă înainte. Vom duce proiectul la bun sfârșit și vom asigura locuitorii cu apă calitativă”, spune Andrei Spînu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente