‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor

Ucraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit prim-ministrului Denis Șmihal din Ucraina, investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor în această țară.

Afirmația a fost făcută în cadrul evenimentului online „Reforme pentru investiții în Ucraina”.

„…O altă realizare semnificativă pentru economia noastră a fost deschiderea pieței terenurilor agricole. De la lansarea pieței funciare, până la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în Ucraina au fost realizate 66 de mii de tranzacții de cumpărare și vânzare de terenuri. Și acesta este doar începutul, deschizând multe oportunități pentru ca sectorul agricol ucrainean să crească dublu în următorii zece ani. În primele 9 luni ale anului trecut, investițiile în sectorul agricol au crescut cu peste 30%”, a menționat Denis Șmihal.

Acest lucru, potrivit prim-ministrului ucrainean, citat de Ukrinform, demonstrează că investitorii văd multe perspective în sectorul agricol, astfel că autoritățile promit să susțină activ această direcție.

În același timp, el a asigurat că autoritățile vor continua să lucreze pentru îmbunătățirea climatului de afaceri din Ucraina. În acest context, se acordă multă atenție reformelor anticorupție, introducerii standardelor relevante și digitalizării.

„Considerăm prioritatea numărul unu reforma justiției, pentru a crea mai multă siguranță pentru afaceri, deoarece orice afacere își dorește garanții legale privind securitatea sa. Înțelegem aceasta. Realizăm îmbunătățiri destul de activ”, a spus Șmihal.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii