(video) Un bărbat, la un pas de înec: A sărit în apă pentru a-și salva câinele

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a fost la un pas de înec după ce a sărit în lac pentru a-și salva câinele. Cazul a avut loc în dimineața zilei de ieri, în parcul Valea Morilor din municipiul Chișinău.

Foto: captură video

Potrivit primelor informații persoana se plimba cu câinele pe malul iazului, iar la un moment dat patrupedul a sărit pe lac după rațe. Câinele nu a reușit să iasă la mal, iar stăpânul acestuia a hotărât să-l salveze. În acel moment salvatorii stației de salvare au auzit strigătele de ajutor și au mers în misiune.

Bărbatul se afla la o distanță de aproximativ 4 metri de la mal, dar din cauza podului de gheață format și a apei foarte reci nu reușea să ajungă la mal. În mai puțin de 5 minute acesta a fost recuperat în siguranță de salvatori. Ajunși la mal bărbatul a fost condus de urgență la stația de salvare pentru a-și schimba hainele ude și a se încălzi.

Datorită intervenției operative a salvatorilor, viața bărbatului este înafara oricărui pericol.

De la începutul anului 2022, aceasta este a doua misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice. În acest context IGSU atenționează oamenii să nu opteze pentru plimbări pe gheața lacurilor și râurilor și să-și monitorizeze strict copii și animalele de companie.



Pub