Ceban propune instalarea corturilor lângă policlinici pentru a testa oamenii la Covid-19: „Numărul solicitanților a crescut considerabil”

Primarul capitalei, Ion Ceban, vrea puncte suplimentare de testare la Covid-19 pe lângă Instituțiile de Asistență Primară, pentru a evita aglomerațiile în policlinici. Asta pe fundalul unei creșteri a numărului de persoane care solicită să facă teste la Covid. Edilul anunță că Primăria Chișinău va apela la Ministerul de Interne cu solicitarea de a amplasa corturi care se încălzesc și sunt în dotarea IGSU pe lângă toate Instituțiile de Asistență Primară (AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie), iar corturile vor fi amenajate de municipalitate ca puncte suplimentare de testare.

Foto: fb/IonCeban
Ceban anunță că a convocat celula de criză împreună cu Direcția Generală Asistență Medicală și Sociala și managerii instituțiilor medicale pentru planificarea și realizarea acțiunilor emergente de acordare a asistenței medicale în situația curentă de criză sanitară.

„Instituțiile de asistență medicală primară vor avea o comunicare și informare extinsă către populație cu referire asistența medicală, punctele de testare. Vor fi suplinite numerele de telefoane și personalul din registraturile medicale din fiecare AMT, CMF-uri unde se va oferi informația necesară pacienților”, a scris Ceban, pe Facebook.

De astazi, 23 ianuarie, este activat blocul Covid-19 cu 150 paturi pentru adulți la Spitalul de Ftiziopneumologie și o secție (a 4-a la număr) cu 30 paturi pentru copiii cu Covid-19 la Spitalul municipal de Copii “V. Ignatenco”.


Pub