(video) Igor Dodon: Martin Sieg e profesionist, dar nu trebuie să stea în cap la președintă să-i spună ce și când să zică. E control extern pe instituția statului


Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon consideră că Martin Sieg, noul consilierul european al șefei statului, este „un bun specialist”, după ce i-a consiliat pe foștii prim-miniștri Vlad Filat și iurie Leancă. „Dar ar trebui să se ocupe de treburile sale, dar nu să stea în capul președintei și să-i dicteze în fiecare zi ce are voie să spună ce nu are voie”, a declarat Dodon la Puterea a Patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Îl cunosc personal pe Martin Sieg, ne-am văzut de câteva ori când eram în funcția de președinte, el e în relații bune cu Aureliu Ciocoi, fostul prim-ministru interimar. Eu cred că este o persoană destul de pregătită din punct de vedere politic, care s-a ocupat mult timp și care a fost consilier la toți și la Filat, și la Leancă și știe specificul. Nu vreau să spun cât e de influent sau nu.

În clădirea prezidențială, consilier prezidențial, cetățean străin cu biroul alături de președintele țării - pe cât de corect este lucrul acesta? Eu cred că nu este corect. Imaginați-vă că eu îmi permiteam să aduc un consilier din Federația Rusă în birou undeva alături de mine când eram în funcția de șef de stat? Ce avea să se întâmple? Avea să spună că iată e control extern asupra instituției, iar acum toți tac.

Colaboratorii din clădire sunt agenți străini, finanțați din străinătate.

Apropo, creditele acestea pe care le dau sau ajutoarele din străinătate tot ei le iau înapoi pentru a plăti consilierii. Iată au zis că au dat 150 de milioane, da câte milioane s-au dus pe consilieri? Că aceștia costă bani, nu au venit degeaba. Au venit europenii ne-au dat bani, au bătut din palme toți… și îți trimit vreo zece băieți de aceștia care primesc câteva sute de mii sau milioane și iată tot ajutorul.

De aceea referitor la Martin, este un profesionist, dar eu consider că el trebuie să se ocupe profesionist de treburile lui , dar să nu stea în cap la președinte”, a menționat Igor Dodon.

Hans Martin Sieg este noul consilier al Maiei Sandu, desemnat de Uniunea Europeană. Acesta s-a alăturat recent echipei Misiunii în Republica Moldova, crescând astfel numărul total de consilieri.


Pub