Ambasada SUA în RM: Campania de destabilizare a Ucrainei a fost necruțătoare, iar acum Rusia e gata să meargă și mai departe

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a venit cu o postare în care vorbește de „campania necruțătoare a Rusiei de destabilizare a Ucrainei”. „. Rusia își justifică acțiunile susținând că Ucraina reprezintă cumva o amenințare la adresa securității sale. Aceasta întoarce realitatea pe dos”, susține aceasta.

Foto: Getty Images

„Campania de destabilizare a Ucrainei a fost necruțătoare. Iar acum Rusia e gata să meargă și mai departe. Bilanțul uman al agresiunii reînnoite din partea Rusiei ar fi cu mult mai mare decât tot ce am văzut până în prezent. Rusia își justifică acțiunile susținând că Ucraina reprezintă cumva o amenințare la adresa securității sale. Aceasta întoarce realitatea pe dos. Ale cui forțe armate le înconjoară pe ale cui? Care țară a revendicat prin forță teritoriul alteia? Care armată este de multe ori mai mare decât cealaltă? Ce țară are arme nucleare? Ucraina nu este agresorul aici; Ucraina doar încearcă să supraviețuiască. Nimeni nu ar trebui să fie surprins dacă Rusia instigă la provocări sau incidente și apoi încearcă să le folosească pentru a justifica intervenția militară, sperând că, până își va da omenirea seama de șiretlic, va fi prea târziu”, arată mesajul Ambasadei SUA în RM.

Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, se declară „stupefiat” de amenințările cu sancțiuni lansate de congresul SUA, legate de un eventual atac armat asupra Ucrainei. „Acolo se conțin sancțiuni, indiferent dacă va avea loc sau nu un așa-numit atac asupra Ucrainei, doar pentru că nu ne retragem trupele de pe teritoriul nostru… noi nu vom veni cu bâta la negocieri, unde să insistăm pe ceva, în caz contrar „vă vom bate”, niciodată”, a declarat șeful diplomației de la Kremlin.


Pub