Primăria Chișinău va scuti de taxe locale, în valoare de 50 la sută sectorul Horeca, lovit dur de restricțiile pandemice

Primăria Chișinău vine în susținerea agenților economici din domeniu, pentru a face față restricțiilor impuse în perioada cod roșu de Covid. Va scuti de taxe locale, în valoare de 50 la sută sectorul Horeca.

Foto: Fb/Ion Ceban

„Municipalitatea va aplica o scutire în mărime de 50% față de taxa stabilită pentru unitățile comerciale sau de prestări servicii din domeniul Horeca pe perioada menținerii pragului de alertă cod roșu.

S-a decis susținerea sectorului Horeca și diminuarea impactului negativ provocat de pandemia Covid-19 odată cu instituirea pragului de alertă cod roșu.

Astăzi reprezentanții Horeca au spus că pot intra în faliment dacă nu vor fi susținuți.

Hotărârea comisiei va fi publicată în curând pe site-ul primăriei”, a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban.

Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) spune că autoritățile „și-au adus aminte de pandemie când deja lucrurile sunt grave”, luând în considerare numărul de infectări care a crescut în ultima perioadă și adoptă „măsuri de dragul măsurilor”. Asociația susține că pentru HoReCa, din nou, „sun cele mai dure restricții”.

Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău solicită ministerului Sănătății activarea spațiilor medicale pediatrice suplimentare Covid-19 în spitalele republicane. O astfel de solicitare se regăsește în ultima hotărâre adoptată de Comisia locală. Pe lângă asta, s-a decis ca procesul educațional în centrele de creație să se desfășoare online în perioada 20 ianuarie - 3 februarie, la și și activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din Chișinău.

Unitățile de alimentare publică își vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul de locuri existente în spațiile interioare, cu obligativitatea deținerii de către toți clienții a certificatului Covid-19.

Totodată, zonele de agrement și parcurile de distracții își sistează activitatea, precum și cea cluburile de noapte și ringurile de dans indiferent de forma de organizare.

Săptămâna trecută a fost prelungită starea de urgență, după confirmarea tulpinii Omicron.

Autoritățile au anunțat despre confirmarea noii tulpini pe 11 ianuarie. Potrivit datelor oficiale, 16 moldoveni au fost testați pozitiv cu varianta Omicron.


Pub