image
Sursa foto: playtech.ro

Moldovenii cu buletine românești pot rămâne fără ele, dacă nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin

Românii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin riscă să rămână fără actul de identitate. Ministerul român al Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un act normativ în acest sens, care i-ar putea afecta inclusiv pe basarabenii cu cetățenie română și care dețin buletine de identitate românești.

Actul normativ îi are în prim plan pe cetățenii care locuiesc cu chirie sau în gazdă, având în vedere noile norme. Mai precis, actul normativ spune ca în declarația scrisă a găzduitorului, indiferent dacă este persoană fizică sau juridică, să fie notate următoarele:

- consimțământul acestuia

- numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă

- să arate clar că solicitantul locuiește la adresa declarată

De asemenea, declarația pe propria răspundere a solicitantului trebuie să fie însoțită și de nota de verificare a polițistului de ordine publică, arată noul act normativ, care mai scrie că prin acest document se certifică existența unui imobil pentru locuit și că solicitantul locuiește la adresa respectivă.

Ministerul român al Afacerilor Interne mai spune că în cazul în care mențiunea privind stabilirea domiciliului își încetează valabilitatea, atunci lucrătorii serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor vor anula actul de identitate.

Pentru a determina dacă o persoană mai locuiește sau nu la adresa la care este înregistrată cu domiciliul, lucrătorii de poliție vor face verificări.

Noutăţile partenerilor

comentarii: