image
Sursa foto: army.md

Peste 600 de recruți au fost încorporați în Armata Națională în ianuarie 2022

În Armata Naţională s-a desfășurat procesul de încorporare în serviciul militar în termen.

Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, în perioada 17-21 ianuarie, curent, au fost încorporați peste 600 de recruţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen.

Anterior, recruţii au trecut examenul medical preliminar şi expertiza medico-militară, efectuată de către comisiile de specialitate de pe lângă organele administrativ-militare teritoriale, pentru stabilirea aptitudinii tinerilor pentru serviciul militar obligatoriu.

Sursa a specificat că, după repartizarea în unitățile militare, aceştia vor urma un curs de instruire iniţială cu durata de patru săptămâni, după care vor depune jurământul de credinţă Patriei.

De menționat că în cadrul procesului de încorporare au fost respectate toate măsurile de protecție anti-COVID.

Potrivit Hotărârii de Guvern „Cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie-iulie 2021 şi încorporarea în serviciul militar în octombrie 2021- ianuarie 2022”, sarcina de încorporare pentru perioada vizată a constituit 1 050 de recruţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Naţională și 10 pentru serviciul militar cu termen redus.

Serviciul militar obligatoriu în Republica Moldova este reglementat prin Legea Nr. 1245 din 18-07-2002 cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Noutăţile partenerilor

comentarii: