AVERTISMENT DUR de la miliardarul Bill Gates: următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”

21 Ian. 2022, 09:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
21 Ian. 2022, 09:27 // Au Bani //  MD Bani

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a lansat un alt avertisment surprinzător, potrivit căruia omenirea ar trebui să fie pregătită pentru pandemii mult mai nocive decât COVID, conform Corriere della sera.

Un astfel de avertisment nu face decât să alarmeze guvernele cu privire la măsurile care ar trebui luate pentru a preveni riscurile unei viitoare pandemii mult mai agresive din punct de vedere al gradului de mortalitate.

Într-un interviu acordat celor de la Financial Times, fondatorul Microsoft a mai declarat că prioritățile lumii sunt „ciudate” și că depinde de maniera în care guvernele lumii gestionează, mai ales din punct de vedere financiar, următoarea epidemie globală și inechitatea vaccinurilor. Bill Gates a subliniat că orice eforturi și mai ales, cele în termeni economici, ar preveni daune mult mai grave și ar crea premisele pentru viitoare inovații care ar putea fi utile și pentru abordarea unor probleme de sănătate deja existente (HIV, tuberculoză, malarie).

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie donează, în prezent, 300 de milioane de dolari Coaliției pentru inovații în domeniul pregătirii împotriva epidemiilor, care a contribuit la crearea programului Covax pentru a furniza vaccinuri în țările cu venituri mici și mijlocii.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 15:19
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
25 Apr. 2024, 15:19 // Slider //  Soroceanu Olga

Moldindconbank reconfirmă că una din prioritățile sale este investiția în sistemul educației de calitate în Republica Moldova și anunță cu mândrie aderarea la Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”.

„Moldova pentru Educație” este o inițiativă a Ministerului Educației și Cercetării (MEC), desfășurată sub patronajul Președinției Republicii Moldova. 

„Evenimentul este dedicat mediului de afaceri pe care vrem să-l aducem mai aproape de educație. Ne bucurăm că sunt companii care recunosc că investițiile în educație înseamnă o investiție în capitalul uman, în viitorii lor angajați și sunt alături de noi pentru a rezolva provocările strategice pe care le are sistemul nostru și a oferi educație de calitate pentru fiecare copil”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, în cadrul lansării Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”, eveniment care a avut loc în Săptămâna Educației. 

Moldindconbank este una dintre cele 11 companii care vor contribui, cu finanțări în valoare totală de 17 milioane de lei pentru proiectul lansat. Resursele vor fi alocate pentru dotarea sălilor de studii, laboratoarelor, bibliotecilor școlare, sălilor de sport, dar și construcția de sere pentru lecțiile de biologie, achiziționarea și instalarea echipamentelor pentru rețeaua de Internet, bibliotecilor digitale etc. 

Angajamentul de participare la inițiativa Ministerului Educației a fost reconfirmat din partea Moldindconbank de către prim-vicepreședintele Comitetului de Conducere al băncii, Victor Cibotaru.

„Moldindconbank permanent se implică în proiecte sociale de amploare. „Moldova pentru Educație”, în opinia noastră, este un proiect foarte important și nu am putut să nu dăm curs invitației de a participa la el și venim cu o contribuție de 2 milioane de lei. Ținând cont de faptul că Moldindconbank mai mult s-a implicat în diferite proiecte pentru dezvoltarea sportului pentru tineri și copii, donația aceasta am dori să o canalizăm pentru reparația și amenajarea sălilor sportive și terenurilor sportive în școlile din Republica Moldova”, a oferit detalii prim-vicepreședintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank.

Prezent la evenimentul de lansare a Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”, Președintele Parlamentului Igor Grosu a precizat, că pentru a fi realizat cu succes, proiectul necesită susținere atât din partea autorităților, cât și a mediului de afaceri. 

„Ne propunem să mobilizăm eforturile Guvernului, ale comunității de afaceri, ale societății civile și ale partenerilor externi pentru îmbunătățirea calității educației în școlile din Republica Moldova”, a spus Grosu.

 

Primul obiectiv al parteneriatului „Moldova pentru Educație” este modernizarea și dotarea a 35 de instituții din Rețeaua Școlilor Model. Costul total al proiectului se ridică la peste 70 milioane de euro. O parte din aceste cheltuieli vor fi acoperite de către partenerii de dezvoltare ai țării, dar și din bugetul de stat. 

Moldindconbank – mereu alături!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău